Jadłospis

Obiady od 10.02 do 21.02.2020 r.

 

Poniedz.   Zupa: pomidorowa z makaronem

10.02       II danie: jajko sadzone, ziemniaki, kalafior z masłem

 

Wtorek     Zupa: z fasolki szparagowej z ziemniakami

11.02       II danie: pulpety w sosie pieczarkowym, kasza gryczana, sałatka z ogórków kiszonych

              

Środa       Zupa: rosół z lanym ciastem

12.02       II danie: kotlet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

     

Czwartek   Zupa: krem z brokuła z grzankami

13.02       II danie: bigos, ziemniaki

 

Piątek      Zupa: barszcz ukraiński

14.02      II danie: pierogi ruskie z masłem, kiwi

 

Poniedz.   Zupa: koperkowa z zacierką

17.02      II danie: kluski z mieloną kiełbaską

 

Wtorek    Zupa: brokułowa z ziemniakami

18.02      II danie: gulasz po węgiersku, kasza, sałata lodowa z sosem czosnkowym

             

Środa      Zupa: krem z pora z groszkiem ptysiowym

19.02      II danie: zapiekanka gołąbkowa, sos pomidorowy, ziemniaki

             

Czwartek Zupa: pieczarkowa z ziemniakami

20.02      II danie: makaron z sosem neapolitańskim, banan

 

Piątek      Zupa: krupnik z ziemniakami

21.02      II danie: naleśniki z serem, sok Kubuś

 

 

W wymienionym jadłospisie dekadowym występują następujące alergeny: gluten, mleko, jajka, seler