Jadłospis

Obiady od 9.03 do 20.03.2020 r.

 

Poniedz.      Zupa: z fasolki szparagowej z ziemniakami  

9.03            II danie: racuszki z jabłkami, kompot wiśniowy

                                  

Wtorek        Zupa: kalafiorowa z kaszą jaglaną                                                                                             

10.03           II danie: kotlety mielone, ziemniaki, buraczki, kompot

                                

Środa           Zupa: żurek z ziemniakami

11.03           II danie: leczo, ryż, kompot wiśniowy 

                                 

Czwartek       Zupa: rosół z makaronem 

 12.03            II danie: udka z kurczaka, ziemniaki, sałatka z czerwonej

                                  kapusty, kompot śliwkowy

Piątek           Zupa: pieczarkowa z ziemniakami                                                                                             

13.03            II danie: pierogi ruskie z masłem i cebulką, kompot

                                  

Poniedz.        Zupa: pomidorowa z makaronem

16.03             II danie: jajko sadzone, ziemniaki, marchewka z groszkiem

                                  kompot wiśniowy

Wtorek          Zupa: krem z brokuła                                    

 17.03            II danie: pulpety w sosie pieczarkowym, kasza gryczana,

                                    sałatka z ogórka kiszonego, kompot śliwkowy

Środa            Zupa: krupnik z ziemniakami

18.03            II danie: makaron z sosem ze świeżych pomidorów i mięsa                           

                                    mielonego, kompot wieloowocowy

Czwartek       Zupa: ryżowa 

 19.03            II danie: gulasz z indyka, ziemniaki, fasolka szparagowa, 

                               kompot wiśniowy                                                    

 Piątek          Zupa: barszcz ukraiński

 20.03           II danie: ryż , sos truskawkowy, kompot śliwkowy

                                 

 

W wymienionym jadłospisie dekadowym występują następujące alergeny: gluten, mleko, jajka, seler