Obiady od 27.03.2023r do 04.04.2023r.
DZIEŃ TYGODNIA | MENU |
---|---|
PONIEDZIAŁEK | ZUPA: krupnik zabielany z ziemniakami (1,7,9) II DANIE: makaron z serem (1,3) |
WTOREK | ZUPA: rosół z makaronem II DANIE: kluski śląskie (1), gulasz wołowy, marchewka mini z tartą bułką (1) |
ŚRODA | ZUPA: ogórkowa z ziemniakami (1, 7,9) II DANIE: pulpety w sosie koperkowym (7), kasza (1) |
CZWARTEK | ZUPA: pomidorowa z ryżem (,3,7,9) II DANIE: bitki cielęce, ziemniaki (7), surówka z białej kapusty |
PIĄTEK | ZUPA: krem wielowarzywny (9,7) II DANIE: paluszki rybne (1,3), ziemniaki(7), surówka z kapusty kiszonej. |
PONIEDZIAŁEK | ZUPA: ———————– II DANIE: gulasz z indyka (7), kasza gryczana, sałatka z ogórków kiszonych |
WTOREK | ZUPA: ———————– II DANIE: makaron (1,3), sos neapolitański |
ŚRODA | ZUPA: grochówka, chleb (1) II DANIE: ———————– |
CZWARTEK | ZUPA: ———————– II DANIE:———————– |
PIĄTEK | ZUPA: ———————– II DANIE: ———————– |
Informacja o składnikach alergennych:
(1)zboża zawierające gluten, (2) skorupiaki, (3) jaja, (4) ryby, (5)orzechy ziemne, (6) soja, (7) mleko i produkty pochodne, (8) orzechy i pestki, (9) seler, (10) gorczyca, (11) sezam, (12) dwutlenek siarki i siarczany, (13) łubin, (14) mięczaki , (15) truskawki.